Studiebesök

Vilken trevlig studiedag det blev idag! Skolan (ASW) var stängd och då passade Svenska skolan på att göra ett studiebesök på den svenska ambassaden i Warszawa.

Vi har sån tur att några av barnens föräldrar jobbar på ambassaden. Caroline tog emot oss och berättade om vad en ambassad gör och varför det är bra att ha en ambassad. Efter att vi fått veta om regeringen och UD och hur ambassaden använder sociala medier och käkat två stora bullfat fick vi gå en tur runt ambassaden.

Vi var i köket och sa hej till kocken. Vi fick hälsa på flera som jobbade där och så fick vi se residenset där ambassadören har mottagningar. Vi fick också gå ner i skyddsrummet där ambassadpersonalen gömde sig under andra världskriget.

Den svenska ambassaden blev skadad under andra världskriget. Här är DNs framsida från 23 oktober 1939 med bild på ambassaden och en text som berättar att en trotjänare vid ambassaden begravts under spillrorna när han begivit sig upp ur källaren för att se efter om en tidigare granatattack hade skadat huset.

Tackbrev

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *